Over ons

De eerste keer naar school, wie herinnert het zich niet? Het is en blijft een grote stap in een kinderleven. Ook voor de ouders is het een belangrijke gebeurtenis: hoe is de school, zal mijn kind zich daar prettig voelen? Voor ons is elk kind ook zo belangrijk: u vertrouwt uw kind aan ons toe, wij gaan werken aan een groot deel van zijn of haar ontwikkeling. Een kind blijft 8 jaar, soms wat meer, op onze school. In die 8 jaar zal het veel leren.

Vergeleken met vroeger is er veel veranderd op school en er verandert steeds meer. Boeken worden verruild voor tablets en iPads. Er komen nieuwe vakken. Er werken mensen met meer opleidingen, denk aan specialisten en ondersteuners. Allemaal om uw kind zo goed mogelijk te begeleiden in zijn ontwikkeling. Ook de manier waarop onderwijs gegeven wordt, is sterk veranderd. De meester of juf is niet meer de alleswetende lesgever, maar meer de begeleider in het leerproces: de kinderen werken steeds meer zelfstandig en op hun eigen niveau aan de leerstof. Ook de methodes zijn veranderd: vroeger was er alleen maar een boek en een schrift en het bord: tegenwoordig gebruiken we werkschriften, spelletjes, hulpboekjes en computerprogramma’s. Het digitale bord als vervanger van het krijtbord is niet meer weg te denken uit het onderwijs.

't Kofschip is een jonge school, dat wil zeggen dat wij pas sinds 2004 bestaan. De school is gevestigd in de jongste wijk van Volendam, de Broeckgouw, en biedt plaats aan zo'n 220 leerlingen. Meer weten over de geschiedenis van 't Kofschip? Ga dan terug in de tijd op onze geschiedenispagina.

Geschiedenis

Wij dragen lezen een warm hart toe, in het traditionele boek èn digitaal. In de school is een bibliotheek-op-school vestiging van Bibliotheek Waterland gevestigd met een grote collectie kinder- en jeugdboeken. Maar ook de mogelijkheid tot reserveren van allerlei boeken uit de collectie van Bibliotheek Waterland. Meer informatie over de bibliotheek-op-school vindt u op onze servicepunt bibliotheek pagina.

Servicepunt bibliotheek

Onze website is bedoeld voor ouders die nu kinderen bij ons op school hebben, de leerlingen zelf en voor ouders van toekomstige leerlingen. De informatie die wordt vermeld op deze site wordt regelmatig vernieuwd. Natuurlijk kunt u hier veel vaste onderdelen zoals vakanties, ziekteverzuim en verlof terugvinden. 

Wij hopen dat u deze vernieuwde website met veel interesse zult lezen en bekijken en mocht u enige toelichting wensen, dan bent u bij ons natuurlijk van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Het team van 't Kofschip.