Home / Onze school / Over ons

Over ons

De eerste keer naar school, wie herinnert het zich niet? Het is en blijft een grote stap in een kinderleven. Ook voor de ouders is het een belangrijke gebeurtenis: hoe is de school, zal mijn kind zich daar prettig voelen? Voor ons is elk kind ook zo belangrijk: u vertrouwt uw kind aan ons toe, wij gaan werken aan een groot deel van zijn of haar ontwikkeling. Een kind blijft 8 jaar, soms wat meer, op onze school. In die 8 jaar zal het veel leren.

Vergeleken met vroeger is er veel veranderd op school: het heet nu een basisschool voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In de kleuterafdeling heten ze al groep 1 (de jongste kleuters) en groep 2 ( de oudste kleuters). De vroegere 6e klas is nu groep 8. Op een school werken nu behalve de groepsleerkrachten ook een interne begeleider en een i.c.t-er. Er zijn groepen waar uw kinderen 2 leerkrachten hebben in plaats van 1; die leerkrachten werken in een duobaan.

Ook de manier waarop onderwijs gegeven wordt, is sterk veranderd. De meester of juf is niet meer de alleswetende lesgever, maar meer de begeleider in het leerproces: de kinderen werken steeds meer zelfstandig en op hun eigen niveau aan de leerstof. Ook de methodes zijn veranderd: vroeger was er alleen maar een boek en een schrift en het bord: tegenwoordig werkschriften, spelletjes, hulpboekjes en computerprogramma’s. Het digitale bord als vervanger van het krijtbord is niet meer weg te denken uit het onderwijs. En in de toekomst is het niet ondenkbaar dat de boeken vervangen worden door een pc voor elk kind met daarop alle methodes!

Deze site is bedoeld voor ouders die nu kinderen bij ons op school hebben en voor ouders van toekomstige leerlingen als natuurlijk ook voor de leerlingen zelf. De informatie die wordt vermeld op deze site wordt wekelijks vernieuwd. Natuurlijk staan veel onderdelen zoals vakanties, ziekteverzuim enz. gewoon vast. Toch hopen wij hier wekelijks nieuwe informatie, foto's en video's zowel door leerkrachten als door en voor kinderen, te kunnen presenteren.

Wij hopen dat u deze vernieuwde website met veel interesse zult lezen en bekijken en mocht u enige toelichting wensen, dan bent u bij ons natuurlijk van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Het team van 't Kofschip