Home / Onze school / Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

Onze geschiedenis is nog maar kort: na de oplevering van het eerste gedeelte van het Middengebied was er al sprake van de behoefte aan een nieuwe school. Onder beheer van de stichting is de school gebouwd: op 18 augustus 2003 ging de eerste paal erin. 5 april 2004 zijn we met de kinderen in het nieuwe gebouw getrokken.

’t Kofschip is een 10-klassige basisschool: 2 kleutergroepen, een dubbelgroep 5 en voor de rest enkelgroepen. In ons schoolgebouw zitten momenteel 222 kinderen. Het gebouw is ontworpen door Victor Vizee, die ook de Nicolaas/ Kennedy ontworpen heeft en de dependance van de St. Petrusschool. Ons team  bestaat dit schooljaar uit 17 leerkrachten (waaronder 9 parttimers) en een directeur.

De school is officieel geopend op 25 september 2004. Voorafgaande daaraan is er voor de kinderen en ouders een feest- en activiteitenweek geweest. Burgemeester van Beek heeft met de kinderen de school geopend. Als blijvend aandenken hebben de eerste 80 kinderen een mozaïektegel gemaakt die in het plein ligt. Door de tand des tijds zijn deze tegels inmiddels vergaan en grotendeels verwijderd.