Home / Onze school / Juffen & meesters

Juffen & meesters

Johan Bond


Directeur | admin@t-kofschip.nl

Ik ben Johan Bond, sinds maart 2012 directeur van deze mooie school. Ik mocht na mijn diensttijd, in 1980 beginnen als leerkracht op de J.F. Kennedy school. Daar heb ik met veel plezier 27 jaar gewerkt. Vervolgens mocht ik naar de Petrusschool, leerkracht zijn in groep 8. In maart begon ik als directeur op ’t Kofschip.

Ik ben nu 36 jaar werkzaam bij de SKOV waarvan 22 jaar leerkracht groep 8. Het onderwijs vind ik nog steeds boeiend en ik vergelijk het vaak met surfen op mooie golven. Spannend, uitdagend en om van te genieten. En net als een golfbeweging komt alles steeds weer terug. De afgelopen periode stond voor mij in het teken van studeren. Ik heb een practioner opleiding Coaching met NLP en TA gedaan en vervolgens de master opleiding Coaching en daarna de schoolleidersopleiding. Hieruit vloeit voort dat je ook als schoolleider moet blijven ontwikkelen en groeien. Vandaar dat ik nu weer een opleiding volg, gecertificeerd coach. Verder ben ik betrokken bij de Plusgroep en het mede vormgeven daarvan. En ik  ben vader van 2 geweldige dochters, Celine en Marinde. Ik heb twee bijzondere honden die luisteren naar de naam Jamy en Boaz. Mijn vrije tijd besteed ik verder met lezen, hondentraining en vooral niet stil zitten. Mijn favoriete vakantiebestemming is Scandinavië.
 

Annemarie van Vlaanderen - Veerman


Interne begeleider | annemarie@t-kofschip.nl

Geertje Tuip


leerkracht groep 1/2A | geertje@t-kofschip.nl

Hallo,

Ik ben Geertje Tuip. Ik werk al vele jaren voor de SKOV en geef met veel plezier les aan de kleuters. Kleuters blijven mij inspireren. Ze staan nog onbevangen in het leven en ik sta zo dichtbij hun ontwikkeling, dat blijft mij boeien. Verder ben ik moeder van Matthijs en Irene. Ik wandel graag, doe aan yoga en zing in een koor.
 

Gerda de Boer


leerkracht groep 1/2A | gerda@t-kofschip.nl

Hoi,

Ik ben juf Gerda, ben getrouwd en heb een zoon en een dochter.
Al heel wat jaartjes zit ik in het onderwijs. Samen met Geertje heb ik al jarenlang een duobaan en werken wij met kleuters. Ik werk aan het begin van de week maandag, dinsdag en om de week op woensdag.

Voordat ik op ’t Kofschip ben gaan werken heb ik op de Blokwhere en op de Springplank gewerkt.
Nu werk ik al weer een aantal jaren op ’t Kofschip, hier heb ik het erg naar mijn zin. Met veel plezier ga ik altijd naar school.
 

Margriet Hoogland


Leerkracht groep 1/2 B | margriet@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,

Ik ben Margriet Hoogland en ben al zo’n 35 jaar werkzaam in het onderwijs van Volendam. Ik heb op verschillende scholen hier gewerkt als groepsleerkracht, remedial teacher, intern begeleider en onderbouwcoördinator. Daarnaast ben ik lid van verschillende landelijke werk- en steungroepen in het onderwijsveld. Ik wil graag een bijdrage leveren aan goed en breed onderwijs passend voor ieder kind. Een nog lange weg te gaan maar daarom niet minder interessant.

Jan Klouwer


Leerkracht groep 1/2B - ICT coördinator | jan@t-kofschip.nl

Hoi,

Mijn naam is Jan Klouwer, ik ben getrouwd met Carina Guijt en wij wonen heerlijk in het oude centrum van Volendam aan de Zeestraat. Ook Carina is werkzaam in het onderwijs, zij is leerkracht van een groep 1/2 op een basisschool in Amsterdam-Noord. Sinds 6 februari 2012 zijn wij de trotse ouders van onze dochter Nicky en sinds 28 april 2016 ook van onze zoon Remi. 

Dit jaar sta ik op vrijdag voor groep 1/2B en ben ik zowel op het Kofschip als bovenschools ICT coördinator. Een nieuw schooljaar met nieuwe uitdagingen, ik heb er zin in! 

Een hartelijke groet,

Meester Jan
 

Richa Meij


Leerkracht groep 3 | richameij@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,

Mijn naam is Richa Meij, ik woon samen met John en sinds 23 oktober 2016 zijn wij de trotse ouders van een zoontje Stijn. In 2010 ben ik begonnen als leerkracht en heb inmiddels alle groepen gehad. Groep 3 is wel echt mijn favoriet omdat daar het leerproces zo zichtbaar is. Het is geweldig om te zien dat de kinderen aan het begin van het schooljaar nog maar een paar letters kennen en aan het einde allemaal kunnen lezen! De kinderen geven mij energie en hopelijk mag ik daar nog vele jaren van genieten!

Tot ziens op 't Kofschip!
Groeten,
Juf Richa 

Rianne Water


Leerkracht groep 3 | riannewater@deskov.nl

Anna Schilder


Leerkracht groep 3 | annaschilder@t-kofschip.nl

Marjan de Boer - Mol


Leerkracht groep 4 | marjan@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,

Mijn naam is Marjan. Ik ben getrouwd met Frank en moeder van zoontje Francisco. 

Ik heb de Pabo te Haarlem in drie jaar afgerond. Daarna heb ik mijn diploma voor Vakdocent Bewegings-onderwijs behaald en vorig jaar heb ik mijn Post HBO opleiding voor rekencoördinator afgerond. Ik ben sinds negen jaar werkzaam op ’t Kofschip. Ik heb eerst een aantal jaren lesgegeven in de onderbouw en ik geef nu alweer enige tijd les in groep 4. Dit vind ik een leuke groep en ga dan ook met veel plezier naar mijn werk. In groep 4 leren de kinderen allerlei nieuwe dingen. Waaronder klokkijken en de keersommen. Natuurlijk is het communieproject ook een belangrijk onderdeel. Dat is voor zowel de leerlingen als leerkracht, een hele mooie tijd!

In mijn vrije tijd houd ik mij vooral bezig met muziek. Ik bespeel een aantal muziekinstrumenten en zing zowel solo als in een band. Ook heb ik vorig jaar een nieuwe piano gekregen, van mijn lieve man! Wil je meer over mijn muzikale activiteiten weten, dan kun je altijd even kijken op mijn eigen website of de website van de band: www.marjanmol.com / www.omgtheband.com

Vele groeten,

Juf Marjan
 

Loes Klijn


Leerkracht groep 4 | loesklijn@deskov.nl

Barbara Schilder - Schilder


Leerkracht groep 5 | bschilder@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,

Mijn naam is Barbara Schilder en ik ben getrouwd met John en moeder van Joely en Kenny. Ik werk sinds 1998 als Juf in Volendam en ben begonnen op de ST. Nicolaasbasisschool. Hier ben ik 6 jaar werkzaam geweest: 1 jaar in groep 6 en 5 jaar in groep 1 / 2.

Daarna ben ik op ’t Kofschip terechtgekomen om samen met Jacqueline een duobaan te beginnen. Hier zijn wij samen juf geweest van groep ½, groep 3, Remedial Teaching en groep 7 en nu staan wij samen voor groep 5. De meeste ouders en kinderen kennen ons wel.

Verder wil ik jullie laten weten dat ik elke dag met veel plezier weer naar school ga!

Groetjes,

Juf Barbara
 

Jacqueline Burger - Waal


Leerkracht groep 5 | jwaal@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,

Ik ben juf Jacqueline van ´t Kofschip. Samen met juf Barbara hebben wij groep 5. Ik werk de woensdag om de week en elke donderdag en vrijdag. Barbara de overige dagen.

Ik zit al heel lang in het onderwijs en nog steeds geniet ik van dit vak. Je blijft leren en elk kind is uniek. De laatste jaren werk ik parttime, omdat ik nu zelf 2 jongens heb, waar ik ook intens van geniet. Genoeg over mij, veel plezier met de website en met onze groep!
 

Mariska Hoogland


leerkracht groep 6 | mhoogland@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,
 
Ik ben juf Mariska en ben sinds 2015 werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs bij de SKOV. Tijdens mijn opleiding aan de iPabo mocht ik mijn afstudeerstage bij juf Margriet in
groep 1 / 2 doen en ik merkte meteen dat de sfeer op deze school heel prettig en warm is. Ik hoopte hier ooit te mogen werken en dat gebeurde! Na 1,5 jaar invalwerk gedaan te hebben in groep 4 op ‘t Kofschip, sta ik dit schooljaar voor het eerst in groep 6. Daar heb ik ontzettend veel zin in!
 
Zelf sta ik op dinsdag, woensdag en donderdag voor groep 6B en mijn duo-collega Jan Klouwer op de maandag en vrijdag. Mijn maandag zal invulling krijgen als extra handen in en buiten de klassen en op vrijdag sta ik voor groep 1 / 2B.
 

Ruud Slinger


Leerkracht groep 7A | ruud@t-kofschip.nl

Ha die allemaal,

Wie is toch die grijze doffer die daar door gangen van t-Kofschip stuift? Dat ben ik, meester Ruud. Voor de mensen die het nog niet weten. Ik heb bijna twintig jaar als technisch tekenaar bij Boon Edam gewerkt. Op m’n veertigste was ik er van overtuigd dat ik het onderwijs in moest. Waarom? Dat is een lang verhaal… Wanneer je langs komt voor een kop koffie wil ik dat verhaal graag vertellen.

Na drie jaar de IPABO in de avonduren te hebben afgerond, startte ik bij t-Kofschip. Ik geniet nog elke dag van dit bijzondere vak. Een leuke school, met een enthousiast team. Hoe mijn leven er voor de rest uit ziet?
Ik woon in de Meerstraat, randje oude kom. Samen met Mieke, Sam en Noa. Zelf heb ik ook twee hele leuke kinderen Feline en Nick. Ik speel graag een potje tennis, wandel graag, mezelf ondersteunend met twee Nordicwalk stokken. Anders donder ik om.

Een andere hobby is het Slobbelandkamp. Samen met een enthousiaste werkgroep verzinnen we elk jaar hoe het Slobbeland er uit komt te zien, wat het thema wordt enz. Het is leuk om 195 kinderen zien te genieten tijdens een weekje Slobbelandkamp.

Afijn, tot zover het “Wie ben ik” verhaaltje. Er is nog genoeg te vertellen. Nieuwsgierig? Een kop koffie is zo gezet. Zorg jij dan voor taart of chocolade? Komt het helemaal goed…

CU
Ruud
 

John Kroon


Leerkracht groep 7A / Plusgroep | johnkroon@t-kofschip.nl

Ik ben John Kroon. Voor degene die nog twijfelen, ik ben echt 2 meter lang. Ik heb op 't Kofschip inmiddels voor groep 4, 6 en 3 gestaan. Momenteel ben ik leerkracht van de plusgroep en begeleid ik leerlingen als RT-er. 

Overige leuke weetjes zijn:

lievelingseten: Snert

favoriete uitdeelverrassing: Fruit

Hobbies: Fitness, wielrennen, hardlopen, etc.

Andere bezigheden: Lezen, gitaren, tekenen, films kijken, etc. 

Rik Jurriaans


Leerkracht groep 7B | rikjurriaans@t-kofschip.nl

Marc Jonk


leerkracht groep 8 | mjonk@t-kofschip.nl

Hallo allemaal! Mijn naam is Marc Jonk en ik ben één van de nieuwe aanwinsten van het team van 't Kofschip. In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets en in de winter trek ik mijn schaatsen aan. Daarnaast kijk ik ook graag sport en speel ik een klein beetje basgitaar. Ooit hoop ik nog een mooie wereldreis te maken. 

Ik ben ontzettend onder de indruk van de fijne en warme sfeer die er op de school aanwezig is. Ik zal mijn uiterste best doen om daar aan bij te dragen. 

Nellie Stroek


Extra handen in de groep | nellie@t-kofschip.nl

Hallo, ik ben juf Nellie. Ik ben getrouwd met Gerrie en samen hebben wij twee dochters Noa en Isa. Ik ben begonnen op de Zuidwester, daarna heb ik 4 jaar op de Spinmolen gewerkt en nu werk ik op 't Kofschip. Dit jaar sta ik voor groep 3 samen met juf Carla. Ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk en vind het heel gezellig met alle kinderen.